NEVOBO en SSgN Nijmegen

NEVOBO en SSgN Nijmegen

28/09/2015

Nijmegen, 28 september 2015

Regionaal trainingscentrum (RTC) voor volleybaltalenten
School en topvolleybal combineren nu nog beter

Nijmegen– Nevobo, Topsport Gelderland en de Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen (SSgN) hebben maandagavond de handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. De drie partijen zetten samen de schouders onder een regionaal trainingscentrum (RTC) voor volleybaltalenten in Nijmegen en omstreken. Hiermee wordt de al twee jaar bestaande samenwerking geformaliseerd.

Het RTC Nijmegen is een van de locaties in Nederland waar volleybaltalenten van tien tot en met zestien jaar de kans krijgen om hun talent te ontdekken, te ontwikkelen en te gebruiken. Doel van deze trainingscentra is om met de Nederlandse teams structureel in de top 8 van de wereld mee te doen. “Het is geweldig dat er in Nijmegen hoogwaardige opleidingsmogelijkheden in combinatie met onderwijs zijn voor onze volleybaltalenten”, aldus Bram Ronnes, technisch directeur bij de Nederlandse Volleybal Bond. “Op die manier kunnen wij de aanwas voor onze nationaal vertegenwoordigende teams verbreden en versterken.”

Voorwaarde voor een succesvol RTC is een nauwe samenwerking met het onderwijs. De SSgN is al vanaf 2003 een Topsport Talentschool. Leerlingen met een talent op sportief gebied kunnen gebruik maken van verschillende faciliteiten, zodat zij school en topsport goed kunnen combineren, iets dat de SSgN de afgelopen jaren ook ruimschoots bewezen heeft. In samenwerking met Topsport Gelderland organiseert de SSgN ook speciale lesmodules voor de RTC-leerlingen.

Voor de SSgN is deze formalisering van de samenwerking met het RTC Nijmegen een belangrijke stap om jonge volleybaltalenten nog beter te begeleiden in hun school- en sportieve carrière. “Het is mooi om de talenten de mogelijkheid te geven extra te investeren in trainingsuren. Door de samenwerking met het RTC kunnen wij er samen voor zorgen dat de talenten alle benodigde faciliteiten hiervoor kunnen benutten, “ verklaart Theo Verhoeven, conrector en portefeuillehouder TopsportTalentSchool van de SSgN.

Ook Gudo Kramer, directeur Topsport Gelderland, is enthousiast over de samenwerking: "Parallel aan onze eigen missie, heeft Topsport Gelderland vanuit de provincie Gelderland de opdracht om meer Gelderse sporttalenten de kans te bieden om zich richting de top te ontwikkelen, in een goede balans met onderwijs en hun persoonlijke leven. Vanuit NOC*NSF wordt aan ons gevraagd om kwaliteit toe te voegen aan regionale talentontwikkelingsprogramma's van sportbonden. Deze twee zaken komen in dit RTC natuurlijk prima samen. We brengen dan ook graag onze kennis en expertise in, en dragen ook direct bij aan het scholen van de jonge sporters binnen het RTC en school, op sportgenerieke thema's als voeding, mentale vaardigheden, krachttraining en andere zaken."

Op dit moment draait een groep van 20 talentvolle jongens en meisjes mee in de samenwerking met het RTC en de SSgN. Een deel van de trainingen vindt plaats in de sporthal van de SSgN, hierdoor wordt de brug tussen school en sport nog kleiner.

Einde bericht
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Voor de redactie
Meer informatie over dit bericht?

  • Peter van Tarel, regiomanager Nevobo: 055 – 303 1450
  • Theo Verhoeven, conrector en portefeuillehouder TopsportTalentSchool van de Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen: 024-3563974
Bestand is opgeslagen