Resultaten (oud) LOOT leerlingen YOG 2018 en terugblik op combinatie voortgezet onderwijs en sport Olympiers in Buenos Aires.

Resultaten (oud) LOOT leerlingen YOG 2018 en terugblik op combinatie voortgezet onderwijs en sport Olympiers in Buenos Aires.

15/10/2018

Merijn Scheperkamp - BRONS inline skater (Klik op film)

Merijn Scheperkamp (oud leerling Topsport Talentschool CVO 't Gooi) wint brons na een zwaar bevochten 500 m finale race inline skating tijdens de Youth Olympic Games in Buenos Aires. Na de 1000 m (4e) en 5000 m afvalrace (7e) stond Merijn op de 5e plaats. In een zinderende halve finale met fotofinisch werd de finale er een van vallen en opstaan met het mooie resultaat van een bronzen medaille. Zijn droomt komt vandaag uit. (Foto's, film LOOT)

Lieke van der Linden en Zoe van Giersbergen - beachhandbalsters (klik op film)

Zoe van Giersbergen (oud leerlinge van Topsport Talentschool Tabor Oscar Romero) en Lieke van der Linden (leerlinge van Topsport Talentschool Het Beekdal lyceum) nemen deel aan de YOG in Buenos Aires aan  het spectaculaire onderdeel  beachhandbal. Een geweldige ervaring! Lieke en Zoe zijn met hun team als 4e geeindigd. (Foto's, film LOOT)

Kenzo Simons - zwemmer oa 50 m rugslag (klik op film)

Kenzo Simons, leerling van de Topsport Talentschool het Calandlyceum in Amsterdam, ziet zijn droom uitkomen in Buenos Aires waar hij deelneemt aan de YOG (Youth Olympic Games) voor 15 t/m 18 jarige toptalenten. In zijn sport zwemmen is hij dat zeker. Kenzo is afgelopen dagen uitgekomen op de 50 m vrij en 50 rugslag. Op de 50 m rugslag bereikte hij de finale en werd daar 5e in de tijd van 26.26 sec. (Foto's, film LOOT).

Marin Visser - ZILVER op team-pursuit Judo (klik op film)

Marin Visser, oud-leerlinge van Topsport Talentschool Groningen, maakt haar droom meer dan waar, door op de YOG in Buenos Aires bij de team-pursuit judo ZILVER te winnen. (Foto's, film LOOT)

Juri Dijkstra - zwemmer 50 en 100 m schoolslag (klik op film)

Juri Dijkstra, oud leerling van Topsport Talentschool OSG Sevenwolden, haalt net niet de finale van de 50 m schoolslag tijdens de YOG Buenos Aires 2018. Na een tweede plaats in de halve finale in zijn serie is hij tweede reserve voor de finale. (Foto's, film LOOT)

Luc Schmitz - Windsurfer (klik op film)

Luc Schmitz, oud leerling van Topsport Talentschool Echnaton-Helen Parkhurst in Almere, deelnemer aan de Youth Olympic Games in Beunos Aires blikt terug op zijn races hier (9e eindclassering) en zijn middelbare schooltijd in Almere. (Foto's, film LOOT)

Enzo Kuworge - BRONS gewichtheffen +85 kg (klik op film)

Enzo Kuworge, leerling van Topsport Talentschool SSGn in Nijmegen, heeft in het gewicht heffen in de klasse +85 kg een bronzen medaille veroverd tijdens de YOG (Youth Olympic Games) in Buenos Aires.
Enzo trok 165 kg en kwam met stoten op een nieuw persoonlijk record van 203 kg. (Foto's en film LOOT)

Dylan Vork - Schoonspringer 3m plank (klik op film)

Dylan Vork, oud leerling van de Topsport Talentschool het Sint Joris College in Eindhoven, behaalde de finale van het 3m plank springen tijdens de YOG Buenos Aires 2018.
Na een 8e plaats op het WK werd hij nu 12e in Buenos Aires. (Foto's, film LOOT)

Iris Klok - roeister in twee zonder (klik op film)

Iris Klok, leerlinge van de Topsport Talentschool het Calandlyceum, zag haar droom voor een podium plaats tijdens de YOG in Buenos Aires in de halve finale aan haar voorbij gaan.
In een openhartig gesprekje blikt zij terug op haar eerste Olympische ervaring en de combinatie 'EN talentprogramma roeien En voortgezet onderwijs'. Een hele uitdaging en de juiste keuzes maken, zo blijkt. (Foto's, film NOC*NSF, LOOT)

Evelien Lutje Schipholt, Zoe Slagter, Kiki Fleuren en Robyn Fleuren - 3-3 Basketbal (klik op film)

De 3-3 Basketbalsters Evelien Lutje Schipholt, Zoe Slagter, Kiki Fleuren (allen leerlingen van de Topsport Talentschool Het Calandlyceum, Amsterdam) en Robyn Bouwer (on-line opleiding) hebben enorm genoten van hun eerste Olympische ervaring in Buenos Aires. In de kwartfinale bleek USA nu een maatje te groot (18-14). (Foto's, film LOOT)

 

  • de 14 (oud) LOOT leerlingen in Team NL YOG Buenos Aires 2018
Bestand is opgeslagen