Stercollecties VO- content voor 2500 topsportleerlingen

Stercollecties VO- content voor 2500 topsportleerlingen

07/12/2017
2500 NOC-NSF status leerlingen en de docenten van Topsport Talentscholen kunnen vanaf vandaag gebruik maken van de Stercollecties van Stichting VO-content. Hiervoor ondertekende Stichting LOOT op 6 december in Utrecht een deelnameovereenkomst namens de Topsport Talentscholen.
 
Om het volgen van onderwijs met een sportcarrière te combineren zijn topsportleerlingen gebaat bij flexibiliteit. Docenten kunnen het open leermateriaal van de Stercollecties voor elke leerling op maat maken en plaats- en tijdonafhankelijk inzetten.
 
De algemene ledenvergadering van Stichting LOOT stemde op 17 november in met de deelname aan Stichting VO-content. “De Stercollecties lenen zich bij uitstek voor het aanpassen van onderwijsprogramma’s, zodat de Topsport Talentscholen nog beter maatwerk kunnen bieden aan hun topsportleerlingen. Deelname aan VO-content is eigenlijk dus een logische keuze.“, aldus Wiebe Zoethout, voorzitter van Stichting LOOT.
 
Om de overeenkomst met de Topsport Talentscholen tot een succes te maken, gaan beide stichtingen de komende periode verkennen hoe de expertise over maatwerk en digitale leermiddelen vanuit VO-content ingezet kan worden om de ambities van de scholen te realiseren.
 
NOC-NSF statusleerlingen trainen gemiddeld genomen 15 tot 20 uur per week. Omdat topsporters van een Topsport Talentschool geregeld afwezig zijn, of voor langere periode in het buitenland verblijven, richten stichting LOOT en de Topsport Talentscholen zich intensief op plaats- en tijdonafhankelijk onderwijs. 
 
 
Bestand is opgeslagen