Brons voor Alexander!

Brons voor Alexander!

19/08/2016

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen winnen brons op Olympische Spelen

Alexander Brouwer, oud leerling "Topsport Talentschool Groningen" (voorheen de LOOT school "Het Werkmancollege") en Robert Meeuwsen hebben een bronzen medaille veroverd op de Olympische Spelen. In het duel om de derde plaats rekende het Haagse koppel af met de Russen Viatsjelav Krasilnikov en Konstantin Semenov: 23-21, 22-20. Daarmee zijn Brouwer (26) en Meeuwsen (28) de eerste Nederlanders ooit met een olympische medaille bij het beachvolleybal, dat sinds 1996 onderdeel is van de Spelen.

Met hun overwinning in de strijd om het brons herstelden Brouwer en Meeuwsen zich van de klap die ze in de halve finale te verwerken kregen. De Braziliaanse wereldkampioenen Alison en Bruno weerhielden ze van een finaleplaats op het strand van de Copacabana in Rio de Janeiro.

Een ronde eerder waren Brouwer en Meeuwsen twee landgenoten te sterk af: Reinder Nummerdor en Hagenaar Christiaan Varenhorst, die in de groepsfase nog verloren van het Russische duo Krasilnikov/Semenov. Na hun zege bedankten Brouwer en Meeuwsen de 39-jarige Nummerdor voor het 'plaveien van de weg' in het beachvolleybal.

Bestand is opgeslagen