Dafne super (2x) Goud EK in Amsterdam!

Dafne super (2x) Goud EK in Amsterdam!

11/07/2016
Dafne Schippers, oud leerlinge van Topsport Talentschool Leidsche Rijn, heeft vrijdagavond 8 juli overtuigend goud veroverd op de 100 meter bij de EK atletiek in Amsterdam.
De 24-jarige Nederlandse liep in baan zeven naar een tijd van 10,91. Schippers was in de halve finale nog oppermachtig met een tijd van 10,96.
 
Ivet Lalova veroverde in het Olympisch Stadion zilver in 11,20, de bronzen plak was voor de Zwitserse Mujinga Kumbundji (11,25). De Britse Desiree Henry raakte na ongeveer veertig meter geblesseerd aan haar hamstring en werd met een brancard afgevoerd. 
 
Schippers bleef Lalova uiteindelijk op drie tienden voor. De laatste keer dat iemand met die marge de 100 meter won op een EK, was Fanny Blankers-Koen in 1950. De tijd van Schippers was mede door tegenwind nog wel boven haar Nederlands record van 10,81.
 
De Nederlandse estafettevrouwen waren zondag stuk voor stuk trots na het behalen van de Europese titel op de 4x100 meter in Amsterdam.
"Op naar meer", zei Dafne Schippers, die na 100 meter het stokje had overgenomen van Jamile Samuel. Tessa van Schagen (oud leerlinge van Topsport Talentschool Leonardo in Leiden) en Naomi Sedney maakten het karwei vervolgens af in een nieuw Nederlands record van 42,04. De vrouwen lieten daarmee de Britse en Duitse vrouwen achter zich.
 
"De wissels gingen goed. Het was eindelijk een goede ronde", zei Schippers bij de NOS. Ze won eerder ook al individueel goud op de 100 meter.
 
Bestand is opgeslagen