Dafne Zilver 200m in Rio!

Dafne Zilver 200m in Rio!

18/08/2016

Dafne Schippers, oud leerlinge van Topsport Talentschool "Leidsche Rijn" in Utrecht, heeft zilver veroverd op de olympische 200 meter in Rio de Janeiro. De 24-jarige Utrechtse moest in de nacht van woensdag op donderdag alleen Elaine Thompson voor zich dulden in de finale.
De Jamaicaanse won in 21,78 seconden, wereldkampioene Schippers snelde als tweede over de finish in in 21,88. Het brons ging naar de Amerikaanse Tori Bowie.

Schippers ging voor goud en was zeer teleurgesteld direct na afloop.
In het laatste stuk dacht de 24-jarige Utrechtse nog even dat ze de Jamaicaanse kon inhalen. "Ik voelde dat ik steeds dichterbij kwam, maar toen ging ik ook stuk."
"Vorig jaar op de WK hield ik het wel vol en nu net niet. Ik was niet sterk genoeg."

Blessure
De 24-jarige Schippers wijt haar tweede plaats voor een groot deel aan de liesblessure die ze vorige week opliep en waardoor ze op de 100 meter ook al niet verder kwam dan de vijfde plek.
"Ik had geen last, maar sinds die blessure ben ik het allemaal een beetje kwijt. Ik heb geen idee waarom. Ik dacht voor de race nog dat de vorm goed was en ik voelde me ook goed. Maar helaas, dat was dus niet zo, terwijl mijn vorm voor mijn blessure nog top was. Daar baal ik echt van."

Ruim een uur na haar eerste reactie volgde een persconferentie waarbij Schippers samen met Thompson en ook de Amerikaanse Tori Bowie, die brons pakte, aanschoof. Schippers zei daar gezien de omstandigheden alsnog enigszins blij te zijn met zilver.
"Voor de 100 meter leek de kans dat ik zou starten nul. En nu ga ik toch terug naar huis met zilver, dat is goed voor nu", zei Schippers. "Op naar de volgende vier jaar." (Bron NU sport.nl)

Bestand is opgeslagen