De sprintkanonnen van LOOT: WK baanwielrennen meest succesvolle ooit voor Nederland.

De sprintkanonnen van LOOT: WK baanwielrennen meest succesvolle ooit voor Nederland.

29/03/2018

Het wereldkampioenschap baanwielrennen van 2018 in Apeldoorn is het meest succesvolle mondiale toernooi ooit geweest voor Nederland. Maar liefst twaalf medailles werden er behaald door de Nederlandse afvaardiging. Van deze twaalf medailles waren er vijf goud, vijf zilver en twee brons. En zes van die twaalf medailles (waarvan 3x goud) hebben een mooi LOOT-randje.  

Kirsten Wild, oud-leerlinge van Topsport Talentschool CSG het Noordik in Almelo, behaalde namelijk maar liefst drie gouden medailles (omnium, scratch en puntenkoers). “Ik wist dat Kirsten in orde was, maar we hadden niet kunnen denken dat ze zo boven de concurrentie uit zou steken”, zegt coach Schep na afloop. Met een zilveren medaille op de koppelkoers samen met Amy Pieters, oud-leerlinge van Topsport Talentschool het Caland College in Amsterdam, deed Wild er nog een schepje bovenop en mocht ze naar huis met maar liefst vier medailles. Daarmee is Kirsten Wild de meest succesvolle baanwielrenster van dit WK. Bron: wielerflits.nl  

In de teamsprint was ex-LOOT-leerlinge Kyra Lamberink succesvol. Lamberink, oud-leerlinge van het Beekdallyceum in Arnhem, haalde met haar teamgenoten een zilveren medaille.  

De mannen mochten bij de teamsprint zelfs nog een trede hoger op het erepodium. Nils van ’t Hoenderdaal, Matthijs Büchli en Harrie Lavreysen (allen oud-leerling van het Beekdallyceum in Arnhem) haalden met hun teamgenoot Jeffrey Hoogland een gouden medaille.

  • Kyra Lamberink
  • Harrie Lavreysen
  • Matthijs Buchli
  • Amy Pieters en Kirsten Wild
  • Nils van 't Hoenderdaal
Bestand is opgeslagen