Emmeke als coach naar St. Petersburg

Emmeke als coach naar St. Petersburg

17/06/2017

Heiloo/Alkmaar, 13 juni 2017 – De 14-jarige scholiere Emmeke Henschen van Topsport Talentschool OSG Willem Blaeu en speelster van Foresters is op de valreep benaderd voor Football for Friendship. Emmeke is gevraagd als Young Coach te fungeren van het groene Team of Friendship, bestaande uit 12-jarige spelers en speelsters uit de Verenigde Staten, Finland, Japan, Vietnam, Roemenië, Noorwegen, Servië en Oezbekistan. Als klap op de vuurpijl bezoekt zij samen met haar team de finale van de Confederations Cup in het nieuwe Zenitstadion van Sint-Petersburg.

Het groene Team of Friendship is één van de acht teams die tegen elkaar spelen tijdens het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP-Forum, een maatschappelijk project voor jongeren. Het evenement vindt van 26 juni tot en met 3 juli aanstaande plaats in de Russische miljoenenstad.

Alle spelers en speelsters van de 64 deelnemende landen uit Europa, Azië, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika zijn verdeeld over acht gemengde Teams of Friendship. In Sint-Petersburg gaat Emmeke samen met haar groene team eerst drie dagen op trainingskamp. Daar leren ze elkaar kennen en bereiden zij zich onder begeleiding van Emmeke voor op het International Street Soccer Tournament. Daarin spelen ze tegen de andere zeven gemengde Teams of Friendship.

Vorig jaar was Emmeke aanvoerder van het team Double Dutchies dat Nederland vertegenwoordigde tijdens het evenement, dat toen plaatsvond in Milaan. Emmeke vindt het erg leuk dat jongeren uit verschillende landen bij elkaar worden gebracht tijdens het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP Forum. "Ik vind het helemaal te gek dat ik nog een keer mag deelnemen aan Football for Friendship. Het was echt een unieke ervaring vorig jaar in Milaan. Ik ben enorm vereerd dat ik gekozen ben om het groene Team of Friendship te coachen in Sint-Petersburg. Ik hoop dat ik hen naar de finale kan begeleiden", zegt de enthousiaste Foresters-speelster uit Heiloo. 

Stichting LOOT
Emmeke Henschen is geselecteerd via de Stichting LOOT. Stichting LOOT (Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport) is een samenwerkingsverband van de 30 Topsport Talentscholen in het voortgezet onderwijs. Op deze scholen kunnen topsporttalenten het (topsport)talentprogramma en het voortgezet onderwijs op niveau succesvol combineren. Het OSG Willem Blaeu in Alkmaar, waar Emmeke op school zit, is één van deze Topsport Talentscholen.

ACHTERGROND

FOOTBALL FOR FRIENDSHIP International children’s social project is een initiatief van Gazprom in het kader van het programma 'Gazprom voor kinderen'. Het doel van het project is de ontwikkeling van het jeugdvoetbal, de bevordering van tolerantie en respect voor andere culturen en nationaliteiten bij kinderen uit verschillende landen. De kernwaarden die door de deelnemers worden ondersteund en bevorderd, zijn vriendschap, gelijkheid, rechtvaardigheid, gezondheid, vrede, overgave, overwinning, traditie en eer.
Het hoogtepunt van het project is het jaarlijkse FOOTBALL FOR FRIENDSHIP International Children’s Forum, waar jonge voetballers van over de hele wereld bij elkaar zijn gekomen om de handhaving van wereldwaarden met vertegenwoordigers van de media en bekende spelers te bespreken.

Vanaf 2015 wordt er tijdens het Forum een speciale onderscheiding, de F4F Nine Values Cup, uitgereikt aan de professionele voetbalclub met de meeste maatschappelijke initiatieven die de waarden van het project belichamen. De winnaar wordt gekozen door de jonge ambassadeurs van het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP-project door middel van een stemming die plaatsvindt in alle deelnemende landen van FOOTBALL FOR FRIENDSHIP.

Elk jaar sluiten duizenden deelnemers zich aan bij FOOTBALL FOR FRIENDSHIP. Sinds het begin van het project is het bereik wezenlijk uitgebreid: van 8 landen in 2013 tot 64 landen in 2017. Honderden jonge spelers worden zo ambassadeurs van de Football for Friendship-beweging haar waarden in hun respectievelijke landen. Het symbool van het project, een vriendschapsarmband, wordt door meer dan 400.000 mensen wereldwijd gedragen, waaronder kinderen, volwassenen, beroemde sporters en journalisten, kunstenaars, politici en presidenten van de verschillende landen.

De deelnemende landen van het project in 2017 zijn: Azerbeidzjan, Algerije, Argentinië, Armenië, Bangladesh, België, Bulgarije, Bolivia, Brazilië, China, Denemarken, Duitsland, Egypte, Estland, Finland, Frankrijk, Ghana, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, India, Irak, Iran, Italië, Japan, Kazachstan, Kirgizië, Kroatië, Korea, Letland, Libië, Litouwen, Macedonië, Mexico, Mozambique, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Oezbekistan, Pakistan, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Servië, Singapore, Slowakije, Slovenië, Syrië, Tadzjikistan, Tanzania, Tsjechië, Turkmenistan, Turkije, Uruguay, Venezuela, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Vietnam, Wit-Rusland, Zwitserland, Zuid-Afrika

Bestand is opgeslagen