Kaij Verbij snelste op 500m NK afstanden!

Kaij Verbij snelste op 500m NK afstanden!

27/12/2015

Schaatser Kai Verbij, oud leerling Topsport Talentschool OSG Sevenwolden, heeft zondag bij de NK afstanden in Heerenveen de titel veroverd op de 500 meter. De 21-jarige sprinter reed in een vol Thialf tijdens de tweede manche de tweede tijd (34,98). De eerste omloop had de nieuwe kopman van Team beslist.nl gewonnen.

In het eindklassement bleef Verbij de onttroonde Jan Smeekens (zilver) en Ronald Mulder (brons) voor. Dat meldt persbureau ANP.

Verbij was dankzij een sterk voorseizoen, met onder meer brons tijdens de wereldbeker in Inzell, al zeker van een ticket op de 500 meter voor de WK afstanden in Ruslan, half februari. Smeekens, op de weg terug na een grotendeels mislukt na-olympisch seizoen, en Ronald Mulder kwalificeerden zich op de 500 meter eveneens voor de wereldtitelstrijd.

Smeekens reed zondag de tweede en de vierde tijd. Ronald Mulder, tijdig hersteld van een liesblessure, won de tweede manche in 34,95 na de vierde tijd in de eerste omloop.

Nederlands kampioen sprintvierkamp Hein Otterspeer (vijfde na twee manches) en olympisch kampioen Michel Mulder (achtste in de eindstand) konden zich niet onderscheiden.

Bestand is opgeslagen