Kiki Bertens flikt het in Cincinnati, Seoul, St. Petersburg en Madrid!

Kiki Bertens flikt het in Cincinnati, Seoul, St. Petersburg en Madrid!

21/08/2018

Kiki Bertens (oud-leerlinge van de Topsport Talentschool Het Segbroek College, den Haag) heeft zondagavond 19 aug. 2018 in Cincinnati de grootste prijs uit haar loopbaan behaald. Ze won het hardcourttoernooi door in de finale de Roemeense nummer één van de wereld Simona Halep met 2-6, 7-6 (6), 6-2 te verslaan.

„Ik denk dat ik niet echt een goede tijd had om zenuwachtig te worden, omdat ik gewoon zo moe was. Het was een moeilijke wedstrijd, maar na het winnen van die tweede set wist ik, dat alles nog steeds mogelijk is." zei een breed lachende Bertens na de gewonnen finale van het tennistoernooi van Cincinnati tegen de nummer 1 van de wereld Simona Halep. (bron Metro)

Berstens wint ook in Seoul en doet goede zaken voor WTA-finals

23/09/2018
Kiki Bertens heeft haar favorietenrol waargemaakt op het WTA-toernooi in Seoul. De beste Nederlandse tennisster rekende in een boeiende finale af met Ajla Tomljanovic en boekte zo al haar derde toernooizege van 2018. Bertens won in drie sets: 7-6 (2), 4-6, 6-2.
Op het Koreaanse hardcourt ging het in de eerste set lange tijd gelijk op. Pas in de tiebreak wist Bertens (26) het verschil te maken tegen haar Australische opponente, de nummer 53 van de wereldranglijst. In de tweede set leek Bertens met een break in de zevende game op weg naar een vlotte zege, maar Tomljanovic sprak zichzelf nog wat moed in, brak meteen terug en pakte vervolgens liefst zes games op rij.  

Pas bij een 2-0 achterstand in de beslissende set deed de zichtbaar gefrustreerde Bertens weer van zich spreken. Ze brak de opslag van Tomljanovic en daarmee ook het verzet van de moegestreden Australische, die in Korea al vier zware driesetters in de benen had. In rap tempo liep de sterk serverende Bertens (11 aces) uit naar 5-2. Na een uur en 22 minuten was het op haar tweede matchpoint prijs.

Bertens was in Seoul als tweede geplaatst, maar werd door de vroege uitschakeling van Jelena Ostapenko al snel favoriet voor de eindzege. Die verwachtingen maakte ze met verve waar. Ze passeert Ostapenko, vorig jaar winnares op de Korea Open, op de wereldranglijst waarop Bertens nu elfde is, haar hoogste klassering ooit. Nummer 10 Julia Görges heeft precies honderd punten meer. (bron AD)

 

Weer winst voor Kiki Bertens: ook in St. Petersburg de sterkste

Kiki Bertens heeft in St. Petersburg haar achtste WTA-titel gepakt, haar eerste indoor titel. In de finale stond ze tegenover Donna Vekic. Vekic begon scherp aan de wedstrijd en Kiki wat wisselvallig. Ze leverde de openingsgame in en keek op een gegeven moment tegen een 5-2 achterstand aan. Ze knokte zich echter terug in de wedstrijd en begon dwingender te spelen, waardoor Vekic meer fouten ging maken. Uiteindelijk won Kiki de tiebreak met 7-2.

In de tweede set kwam Bertens een break voor maar op 3-2 werd ze teruggebroken. Op 4-4 wist ze de Kroatische opnieuw te breaken en kon gaan serveren voor de wedstrijd. Op een 40-0 stand sloeg Vekic een bal die uitgecalled werd en Kiki dacht de wedstrijd gewonnen te hebben. Na een challenge bleek de bal in te zijn en kwam Vekic terug tot deuce. Het vierde matchpoint wist Kiki Bertens echter te benutten. Deze achtste  titel voor Kiki was ook de 25e Nederlandse WTA-titel, waarvan Kiki er nu de meeste heeft gewonnen. (Bron: kikibertens.nl)

 

Kiki Bertens wint WTA-toernooi van Madrid

11/05/19

Kiki Bertens heeft op imponerende wijze het graveltoernooi van Madrid op haar naam geschreven. De 27-jarige Wateringse versloeg in de finale de als derde geplaatste Simona Halep in twee sets: 6-4 6-4. Bertens stijgt door haar toernooizege naar de vierde plaats op de wereldranglijst, de hoogste ranking ooit van een Nederlandse tennisster.

Voor Bertens betekende het haar negende toernooizege en tevens de grootste zege uit haar loopbaan. In Cincinnati vorig jaar versloeg ze in de finale eveneens Halep, toen de nummer 1 van de wereld. De Roemeense had in Madrid bij een zege op Bertens de eerste plaats weer kunnen overnemen van de Japanse Naomi Osaka. Dat verhinderde Bertens, die in Madrid geen enkele set verloor.

Bertens bereikte de finale in Madrid voor het tweede jaar op rij. Ze verloor daarin vorig jaar van Petra Kvitova. Donderdag nam ze in de kwartfinales revanche voor die nederlaag, door in twee sets overtuigend af te rekenen met de Tsjechische.(bron: Shownieuws)

 

Bestand is opgeslagen