Maree Dijkema 12e skills challenge IJshockey YOG Lillehammer 2016!

Maree Dijkema 12e skills challenge IJshockey YOG Lillehammer 2016!

15/02/2016

LILLEHAMMER - Maree Dijkema, leerlinge van de Topsport Talentschool Groningen, tijdens de Jeugd Olympische Spelen van Lillehammer 2016 is als twaalfde geëindigd op de skills challenge. De 15-jarige Groningse plaatst zich daarmee niet voor de eindstrijd, waarin de beste acht om de medailles gaan strijden.

Dijkema werkte zondag in Kristin Hall nabij het Olympisch Dorp de laatste vier onderdelen van de voorronde af, nadat ze zaterdag in de tussenstand als elfde geklasseerd was. Dijkema wist zich zondag op de onderdelen skating agility (12e), puck control (16e) en passing precision (11e) niet door de eerste ronde heen te werken. Op haar sterkste onderdeel, fastest shot, vijzelde ze haar puntentotaal met een derde plaats op tot zeven, waarmee ze vijf punten tekort kwam voor een finaleplaats.

"Hoewel de twaalfde plaats dezelfde is als waarmee vorig jaar haar kwalificatie afdwong, hadden we op iets meer gehoopt," reageerde bondscoach Theo van Gerwen. "Vandaag miste ze op het pass onderdeel wat geluk en viel ze tijdens het onderdeel puck control. Het hardste schot was wel erg goed, daarmee werd ze derde."

Bestand is opgeslagen