Max 3x podium!

11/07/2016

Max Verstappen, oud leerling van de Topsport Talentschool Trevianum in Sittard, is zondag 10 juli op het podium geëindigd in de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Nederlander kwam als derde over de finish op Silverstone, maar schoof na afloop zelfs op naar de tweede plaats door een tijdstraf die de Duitser Nico Rosberg opgelegd kreeg.

De zege op Silverstone ging naar thuisfavoriet Lewis Hamilton, die voor achtereenvolgens Rosberg en Verstappen eindigde.
Rosberg kreeg in de slotfase van de race echter instructies over de radio toen de versnellingsbak van zijn Mercedes het dreigde te begeven. Het soort instructies dat hij kreeg was niet toegestaan en kwam hem een paar uur na afloop van de wedstrijd op een tijdstraf van tien seconden te staan.

Verstappen legde daardoor uiteindelijk beslag op de tweede plek, want hij had maar twee seconden achterstand op Rosberg. Mercedes meldde zondagavond nog wel dat het in beroep gaat tegen de straf voor Rosberg.

De 31-jarige Duitser behield wel de leiding in het WK-klassement, al bedraagt zijn voorsprong op teamgenoot Hamilton nog maar een punt.

Derde podiumplek

Het is voor Verstappen zijn derde podiumplaats van het seizoen. Eerder won de 18-jarige Limburger van Red Bull Racing in Barcelona en vorige week behaalde hij eveneens de tweede plaats in Oostenrijk.

Verstappen is de eerste Nederlander die het is gelukt om drie keer op het podium te belanden. Vader Jos Verstappen finishte in 1994 in twee Grands Prix bij de eerste drie.

Achter Hamilton, Verstappen en Rosberg completeerden Daniel Ricciardo (Red Bull) en Kimi Raikkonen (Ferrari) de top vijf.

De 31-jarige Hamilton schreef de Britse GP al drie keer eerder op zijn naam. Alleen Alain Prost en Jim Clark waren in het verleden met vijf overwinningen succesvoller op Silverstone.