Zonderland en Deurloo pakken eremetaal in turnfinale Rekstok

Zonderland en Deurloo pakken eremetaal in turnfinale Rekstok

26/10/2017

Turners Epke Zonderland (*16-04-1986), oud-leerling van de Topsport Talentschool OSG Sevenwolden en Bart Deurloo (*23-02-1991), oud-leerling van Topsport Talentschool Thorbecke Voortgezet Onderwijs, hebben bij de WK turnen in Montreal respectievelijk zilver en brons gewonnen aan het onderdeel rekstok. Het goud was uiteindelijk voor de Kroaat Tin Srbic.  

Voor het eerst sinds 2007 stonden er weer twee Nederlandse mannen in de finale aan rekstok en nooit eerder wonnen twee Nederlanders een medaille in dezelfde WK-finale. Voor Epke is het de derde keer dat hij WK-zilver won. In 2009 en 2010 won hij ook zilver.  

De Nederlandse mannen kenden een succesvol WK in Montreal. Met de zilveren en bronzen medaille van Epke en Bart en de vierde plaats van Bram Verhofstad (*3-02-1995), oud-leerling van Topsport Talentschool Rodenborch College in Rosmalen, op vloer, kijkt bondscoach Bram van Bokhoven tevreden terug. “Ik ben zeer tevreden. Ik denk dat we het optimale eruit hebben gehaald. Drie finales, twee medailles. Het kan niet beter,” aldus Van Bokhoven. (Bron: bartdeurloo.nl)  

  • Zonderland en Deurloo
  • Bart Deurloo
  • Epke Zonderland
  • Bram Verhofstad
Bestand is opgeslagen