Op een Topsport Talentschool is onderwijs flexibel en op maat

Het belangrijkste antwoord op deze vraag, kun je zelf het beste geven. Een Topsport Talentschool heeft een speciaal onderwijsaanbod voor aankomende topsporters, maar een Topsport Talentschool maakt geen topsporters...

Natuurlijk straalt een Topsport Talentschool een sportieve sfeer uit en is het aanbod aan sportieve activiteiten veelal groter dan op een gewone school, maar een Topsport Talentschool is in de eerste plaats een school. Waar onderwijs in principe op de eerste plaats staat. Maar dan wel gedeeld eerste, want op een Topsport Talentschool is de sportieve ontwikkeling van een sporttalent net zo belangrijk...

Als je dus een jonge, talentrijke sporter bent die ambieert om later op heel hoog niveau je sport te bedrijven, dan kan een Topsport Talentschool je daarbij uitstekend helpen.

Dat “helpen” gebeurt voornamelijk door het onderwijsprogramma zó aan te passen dat het jóuw onderwijsprogramma wordt! Persoonlijk maatwerk, als dat nodig is!

Dat betekent ook dat je trainingen kunt volgen, die onder lestijd vallen; dat je vrij kunt krijgen voor een trainingsstage of wedstrijden en dat je daar een persoonlijke begeleiding bij krijgt. Dat betekent ook dat de begeleiding vanuit de school geregeld contact heeft met je sportbond en je trainers!

Maar... je moet dus wel iets in je mars hebben op sportief gebied, want de Topsport Talentschool mag al die bijzondere faciliteiten alleen gebruiken voor jonge sporters met een NOC*NSF-sportstatus/KNVB beloftestatus. Heb je die nog niet, maar zit die er in de komende periode wel aan te komen? 

  • Leuka Heutmekers - TTS DaCapo

Kom dan toch vast naar een Topsport Talentschool, want een overstap van de ene naar de ander school is vaak onplezierig ( nieuw gezichten, nieuwe boeken) en levert meestal studievertraging op.

Heb je dus grote sportambities?  Wees welkom op één van de Topsport Talentscholen!