Isa Maassen

Isa Maassen, turnster, leerlinge van de Topsport Talentschool Calandlyceum Amsterdam en deelnemster aan  de YOG  Nanjing aug 2015.
Zij vertegenwooordigde Nederland op de meerkamp en zou zich ook voor de toestelfinales hebben kunnen kwalificeren, aldus haar coach Wolther Kooistra.
"Helaas had ze haar dag niet en maakte ze op elk toestel wel een foutje".
 
Jammer genoeg kijkt Isa Maassen teleurgesteld terug op haar optreden tijdens de Jeugd Olympische Spelen in het Chinese Nanjing. Isa slaagde er namelijk niet in zich te kwalificeren voor de meerkamp- en de toestelfinales. De jongste van de Nederlandse ploeg lukte het niet haar hoge niveau van de trainingen van de afgelopen week te tonen in de wedstrijd.
 
Het begon allemaal prima, Isa keek haar ogen uit en de trainingen verliepen super en toen werd ze ziek. Natuurlijk ging de turnster van Turnz Amsterdam Gymnastics er toch voor, gisteren tijdens de kwalificaties. "Opgeven is geen optie" zei Isa. Haar coach Wolther Kooistra: "Dat tekent haar inzet en doorzettingsvermogen. Het ontbrak echter aan de nodige kracht en Isa nam op elk toestel wel een foutje mee." Ze eindigde als 25e met 47.100. Kooistra: "Het is in zeer korte tijd haar tweede internationale toernooi. Het gaat erg snel voor Isa."