Joost Reijns

Joost Reijns (* 17 april 1987), oud leerling van het Tabor college, Hoorn en medehouder van het Nederlands record op de 4 x 200 meter vrije slag in het 25 meterbad. Hij traint onder leiding van Martin Truijens bij het Nationaal Zweminstituut Amsterdam.

De Nederlandse estafetteploeg heeft zaterdag (8 augustus 2015) in Kazan zilver veroverd op de 4×100 meter vrij voor gemengde teams. Het kwartet Sebastiaan Verschuren, Joost Reijns, Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk kwam in de finale vijf honderdsten tekort voor de wereldtitel. Die ging in 3.23,05 naar de ploeg van de Verenigde Staten met Ryan Lochte, Nathan Adrian, Simone Manuel en Missy Franklin. Het brons was voor Canada (3.23,59).

In een zinderende WK finale rukte  slotzwemster Femke Heemskerk op van de vierde naar de eerste plaats, maar werd uiteindelijk met een vingernagel geklopt door de Missy Franklin. De Amerikaanse tikte vijf honderdsten eerder aan dan Heemskerk (3.23,05 om 3.23,10). Het is voor Nederland alweer de zevende zilveren medaille bij dit WK.

Bestand is opgeslagen