Daan Baks bronzen plak 1500m lange baan schaatsen YOG Hamar 2016!

Daan Baks bronzen plak 1500m lange baan schaatsen YOG Hamar 2016!

15/02/2016

HAMAR - Langebaanschaatser Daan Baks, leerling van Topsport Talentschool Groningen, heeft op de Jeugd Olympische Spelen van Lillehammer 2016 een bronzen medaille veroverd op de 1500 meter. De 17-jarige Raamsdonker liet een tijd klokken van 1.53.29 en moest daarmee alleen de Koreaan Kim (1.51.35) en de Japanner Daichi Horikawa (1.52.96) voor laten gaan. Louis Hollaar eindigde in 1.55.45 als zevende. Daan heeft zijn Havo diploma behaald op Topsport Talentschool Koning Willem 2 in Tilburg.

“Dit voelt echte supergoed”, glom de 17-jarige Baks toen hij de bronzen plak omgehangen had gekregen. “Ik had het totaal niet verwacht. Ik wilde een zo goed mogelijke race rijden en dat heb ik gedaan. Ik heb een superrace gereden, alles eruit gehald wat ik in me had, maar ik had nooit gedacht dat ik hier podium zou rijden.”

Baks moest al in de zevende van de veertien ritten het ijs van het ijs op. “Ik wist dat het zware omstandigheden waren, dat hadden de meisjes die voor ons reden en bondscoach Jetske Wiersma me verteld. Dus ik ben niet te gek die eerste ronde in gegaan. De tweede ronde was supergoed en de derde was overleven”. Het resulteerde in de snelste tijd tot dat moment, die alleen door Kim en Horikawa verbeterd werd. “Die laatste paar ritten waren erg spannend. Als er dan een podiumplek uitrolt, is dat wel echt vet”, juichte de Brabander.

Bestand is opgeslagen