Dafne Schippers sportvrouw van het jaar 2015!

Dafne Schippers sportvrouw van het jaar 2015!

15/12/2015

AMSTERDAM - Na een mooi sportjaar zijn op het NOS | NOC*NSF Sportgala de sportprijzen van 2015 uitgereikt.

Sportvrouw van het Jaar
Atlete Dafne Schippers, oud leerlinge van Topsport Talentschool Leidsche Rijn, is uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar!

Het juryrapport:
Dafne Schippers groeit dit jaar uit tot een wereldster. Haar ongekende prestaties tijdens de WK atletiek in Peking zijn geen enkele sportliefhebber ontgaan. De 23-jarige Utrechtse wordt met haar gouden plak op de 200 meter de eerste Nederlandse ooit die een wereldtitel in de buitenlucht verovert. Haar eindtijd van 21,63 seconden betekent bovendien de verbetering van het Nederlands én het Europees record op die afstand. Verder behaalt ze in Peking ook nog eens zilver op de prestigieuze 100 meter, met een nationaal record van 10,81 seconden. In Praag verovert zij de Europese indoortitel op de 60 meter. Schippers is voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot Europees atlete van het jaar.

Ook de andere twee genomineerden, Sharon van Rouwendaal en Sanne Wevers, zijn oud leerlingen van Topsport Talentscholen respectievelijk van het "St. Joris" in Eindhoven en van "het Noordik" in Almelo.

Young Talent Award 
Zwemster Marrit Steenbergen, leerlinge van de Topsport Talentschool OSG Sevenwolden, kreeg de Young Talent Award uitgereikt. 

Het juryrapport: 
2015 is voor de 15-jarige Marrit Steenbergen het jaar van de stormachtige ontwikkeling. Tijdens de Nederlandse junioren- en jeugdkampioenschappen is ze de jongste Nederlandse zwemster ooit die de magische twee minuten grens verbreekt op de 200 meter. Maar de absolute hoogtepunten van dit jaar beleeft ze tijdens de Europese Spelen in Baku en op de WK in Kazan. In Baku wint de Friezin goud op de 100 meter vrije slag, en wordt ze tweede op de 50 en 200 meter vrije slag. Daarnaast heeft ze een essentieel aandeel in de zilveren estafettes. In Kazan wint ze vervolgens ook nog zilver op de 4 x 100 meter vrije slag met het gelouterde estafetteteam van Nederland. Steenbergen heeft zich met haar prestaties direct in de seniorentop van de wereld genesteld.

 

Bestand is opgeslagen