Elisa Dul vierde op massa start YOG 2016!

Elisa Dul vierde op massa start YOG 2016!

20/02/2016

HAMAR - Elisa Dul, leerlinge van de Topsport Talentschool het Stedelijk Scholenboulevard, is tijdens de Jeugd Olympische Spelen in het Vikingskipet van Hamar als vierde geëindigd op de massastart. Isabelle van Elst werd veertiende. Bij de jongens kwam Louis Hollaar als negende over de meet en bezette Daan Baks de dertiende plaats.

Dul reed de hele race attent van voren, won ook de enige tussensprint, maar zag in de slotronde de Aziaten, die zich tot dan achterin schuil hadden gehouden, over zich heen komen. De Koreaanse Park werd eerste voor de Chineese Mei en de andere Koreaanse Kim. Dul sprintte naar de vijfde plek, dicht bij het brons, en schoof op basis van haar bij de tussensprint verdiende punten door naar de vierde plek.

"Een mooie positie, maar wel jammer dat het net geen podium is", vond Dul. "Maar ik heb goed gereden. Ben ook blij met mijn gewonnen tussensprint en ook dat ik in de eindsprint nog goed van voren zat. Dat had ik van tevoren niet verwacht".

Ook bij de jongens heersten de Aziatische schaatsers, al namen zij in tegenstelling tot de meisjes, wel al halverwege de wedstrijd het voortouw. Louis Hollaar reed de hele wedstrijd van voren, maar moest in het geweld van de laatste ronde zijn positie prijs geven. De Koreanen Kim en Chung pakten goud en zilver, de Noorse thuisrijder Allan Dahl Johanssen greep het brons

Het langebaanschaatsen van Lillehammer 2016 zit er nu op. Daan Baks gaat met een bronzen medaille op de 1.500 meter naar huis, Elisa Dul was goed voor zilver op de mixed team sprint.

Bestand is opgeslagen