Kjeld Nuis en Kai Verbij resp. zilver en brons op WK sprint in Seoul!

Kjeld Nuis en Kai Verbij resp. zilver en brons op WK sprint in Seoul!

28/02/2016

Bij Kjeld Nuis, oud leerling van de Topsport Talentschool Leonardo College in Leiden, overheerste zondag na afloop van het WK sprint in Seoul het gevoel dat hij zilver had gewonnen en niet dat hij goud had verloren.

"Ik ben echt superblij dat ik tweede ben geworden en Kai Verbij, oud leerling van Topsport Talentschool OSG Sevenwolden in Heerenveen, nog net voor ben gebleven. Bij mij gingen de handjes wel even omhoog", zei Nuis voor de camera van de NOS.

De 26-jarige Leidenaar was met name te spreken over zijn tweede 1000 meter, waarop hij met 1.09,09 een baanrecord noteerde en de concurrentie verpulverde.

"Deze 1000 meter was er echt wel eentje. Hij was niet perfect, maar de slotronde was wel heel goed. Ik opende in 16,8 seconden en dat was eigenlijk niet de bedoeling. Ik kon hem daarna mooi doortrekken."

Nuis had na de eerste dag van het kampioenschap een relatief kleine achterstand op winnaar Pavel Kulizhnikov, maar verspeelde zijn kansen op goud door een matige tweede 500 meter te rijden.

"Ik was erop gebrand om dat op de tweede 1000 meter recht te zetten. Als je voelt dat iets erin zit, dan moet je het ook pakken. Ik wilde alsnog voor zilver vechten en ik ben heel blij dat ik op het podium mag staan."

Bron: Nu sport

Bestand is opgeslagen