Max 3e in Brazilie!

Max 3e in Brazilie!

13/11/2016

Max van zestien naar drie tijdens magistrale race in GP Brazilië

Tijdens de Grote Prijs van Brazilië, op kletsnat asfalt, laat Max Verstappen, oud leerling van de Topsport Talentschool Trevianum, Sittard weer zien hoe goed hij is. Rosberg? Räikkönen? Voor de Limburger is het erop en erover. Jammer van die ene strategische fout.

Twee weken geleden ging het na de Grote Prijs van Mexico over Max Verstappen en dan met name of hij wel of niet volgens de regels had gereden. Zondag ging het in Brazilië opnieuw over de 19-jarige Nederlander, maar dan over datgene waarover hij veel liever praat: racen, en hoe goed hij daar wel niet in is. Met een magistrale inhaalrace in de regen, waarin hij dertien plekken won in de laatste vijftien ronden, knokte Verstappen zich naar plaats drie op het circuit van Interlagos. 

Regen is de scherprechter in de Formule 1. Het nivelleert de verschillen tussen auto's. De stuurkunsten van coureurs worden doorslaggevend. Om die reden zijn er coureurs die regen vrezen, of het juist omarmen. Verstappen behoort tot die laatste categorie. In Brazilië werd hij op zijn wenken bediend, want het waren Nederlandse omstandigheden op het circuit in Sao Paulo: grijze lucht en een regenbui waaraan geen einde kwam.

Bestand is opgeslagen