Zilver voor judoka Guusje Steenhuis bij EK

Zilver voor judoka Guusje Steenhuis bij EK

24/04/2017

Guusje Steenhuis, Oud-leerlinge Topsport Talentschool SSgN, Nijmegen, heeft zaterdag bij de EK judo in Polen zilver behaald in de klasse tot 78 kilogram. Ze verloor de finale van de sterke Française Audrey Tcheumeo. Roy Meyer pakte brons in de klasse boven 100 kilo.
Steenhuis (24) had de finale in Warschau bereikt met een zege op de Britse Natalie Powell. Eerder in de kwartfinale was ze via een houdgreep te sterk voor de Hongaarse Evelin Salanki.

In de finale kwam Steenhuis nog wel op voorsprong, maar was Tcheumeo haar met een ippon alsnog de baas. Ook vorig jaar was Steenhuis in de finale de mindere van de ervaren Française.

Tcheumeo won vorig jaar zilver op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro en brons op de Spelen van Londen in 2012. Ze veroverde de wereldtitel in 2011 en werd al tweemaal Europees kampioene.

"Als je zo goed staat te judoën, dan moet je ook gewoon winnen", treurde Steenhuis voor de camera van de NOS. "Echt stom, maar dit had niet gehoeven. Ik controleerde de wedstrijd maar met een minuut op de klok geef ik het een beetje weg. Het was zo mooi geweest, brons in 2015, zilver in 2016 en goud in 2017."

In diezelfde klasse verloor Karen Stevenson (23) de strijd om brons. Ze verloor in de kwartfinales van Tcheumeo, maar knokte zich via de herkansingen naar de strijd om de gedeelde derde plaats. Daarin werd ze door de Britse Powell op haar rug gelegd. (Bron: NU sport)

  • Guusje Steenhuis
Bestand is opgeslagen