• /

TeamNL centrum

De beste sporters met de beste coach op één locatie bij elkaar brengen met de beste faciliteiten. Dat is de gedachte achter de TeamNL centra, voorheen Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO). Binnen zo’n topsportomgeving werk je aan je droom om te excelleren op een mondiaal podium en kun je tegelijkertijd jezelf door studie voorbereiden op een maatschappelijke carrière na het sporten.

Fulltime opleidingsprogramma

Op een TeamNL centrum trainen de beste talenten en topsporters in fulltime opleidingsprogramma’s onder regie van de betrokken sportbonden. Nederland kent vijf TeamNL centra. Er zit een TeamNL centrum in Amsterdam, Eindhoven/Rosmalen (Zuid), Heerenveen (Noord), Papendal en Dordrecht/Rotterdam/Den Haag (Metropool).

Trainen, wonen en studeren op één locatie

Zit je op een TeamNL centrum dan train, woon en studeer je op één locatie. Je hebt minimale reistijden en beschikt over allerlei faciliteiten zoals trainingsaccommodaties, onderwijsbegeleiding en medische voorzieningen. Maar ook sportwetenschappelijke ondersteuning, begeleiding op mentaal vlak en meer. Alles wat je nodig hebt om je te ontwikkelen op het gebied van school en topsport heb je bij de hand.

Voor wie is een TeamNL centrum?

Een TeamNL centrum is voor topsporttalenten die al topsporter zijn en voor wie hun topsportcarrière leidend is. Voor een TeamNL centrum kies je niet, daar word je voor uitgenodigd door de sportbond. Het kan zijn dat je op een TeamNL centrum binnenkomt en dan op een gelieerde Topsport Talentschool terechtkomt. Je kunt ook eerst op een Topsport Talentschool zitten en dan uitgenodigd worden voor een TeamNL centrum.

  • TeamNL centrum (klik op afbeelding)

De beste keuze voor jou

Of een TeamNL centrum de beste optie is voor jou, kunnen we zo niet zeggen. Dat hangt af van wat jij belangrijk vindt en waar je je goed bij voelt. Wel kunnen we je helpen met je keuze als je dat wilt. Neem contact op met een van onze coördinatoren. Zij kunnen je goed adviseren over de mogelijkheden die je hebt om school en topsport te combineren en wat dat voor jou betekent.

Onderwijs en topsport combineren kan ook op een:

School zonder ontheffingen voor topsporttalenten

School met ontheffingen voor topsporttalenten

Topsport Talentschool