Je traint, woont en studeert op een locatie

TeamNL centrum

De beste sporters met de beste coach op één locatie bij elkaar brengen met de beste faciliteiten. Dat is de gedachte achter de TeamNL centra. Binnen zo’n topsportomgeving werk je aan je droom om te excelleren op een mondiaal podium en kun je tegelijkertijd jezelf door studie voorbereiden op een maatschappelijke carrière na het sporten.

Voor wie is een TeamNL centrum?
Voor een TeamNL centrum kies je niet, daar word je voor uitgenodigd door de sportbond. Een TeamNL centrum is voor topsporttalenten die al topsporter zijn en voor wie hun topsportcarrière leidend is. Het kan zijn dat je op een TeamNL centrum binnenkomt en dan onderwijs volgt op één van de 7 Topsport Talentscholen gelieerd aan TeamNL. Je kunt ook eerst op een ander Topsport Talentschool zitten en dan uitgenodigd worden voor een TeamNL centrum.

Fulltime opleidingsprogramma
Op een TeamNL centrum trainen de beste topsporttalenten en topsporters in fulltime opleidingsprogramma’s onder regie van de betrokken sportbonden. Nederland kent vijf TeamNL centra: Amsterdam, Eindhoven/Rosmalen (Zuid), Heerenveen (Noord), Papendal en Dordrecht/Rotterdam/Den Haag (Metropool).

Trainen, wonen en studeren op één locatie
Zit je op een TeamNL centrum dan train, woon en studeer je op één locatie. Je hebt minimale reistijden en beschikt over allerlei faciliteiten zoals trainingsaccommodaties, onderwijsbegeleiding en medische voorzieningen. Maar ook sportwetenschappelijke ondersteuning, begeleiding op mentaal vlak en meer. Alles wat je nodig hebt om je te ontwikkelen op het gebied van onderwijs en topsport heb je bij de hand.

Bestand is opgeslagen