Kiki Bertens wint haar tweede WTA toernooi

Kiki Bertens wint haar tweede WTA toernooi

22/05/2016


Bertens wint in Neurenberg voor tweede keer in carrière WTA-toernooi

21 mei 2016

Kiki Bertens (oud LOOT leerlinge Topsport Talentschool Segbroek College) heeft zaterdag in Neurenberg voor de tweede keer in haar loopbaan een WTA-toernooi op haar naam geschreven.
De Wateringse was in de finale op het Duitse gravel veel te sterk voor Mariana Duque-Marino: 6-2 en 6-2. Het betekende de tweede zege voor Bertens in drie onderlinge ontmoetingen met de Colombiaanse.
De 24-jarige Bertens wist alleen in 2012 een keer eerder een WTA-toernooi te winnen. Vier jaar geleden was ze de beste in Fez.
Bertens, die gecoacht wordt door Raemon Sluiter, is de laatste weken in goede vorm in de aanloop naar Roland Garros, waar ze vrijdag bij de loting in de eerste ronde gekoppeld werd aan Australian Open-winnares Angelique Kerber.

Indruk

In Neurenberg maakte de Nederlandse nummer 89 van de wereld deze week veel indruk. Ze overleefde de kwalificaties en versloeg op weg naar de finale onder meer toptienspeelster Roberta Vinci en de Duitse Julia Görges.
Ook in de eindstrijd tegen Duque-Marino speelde Bertens goed. Ze won de eerste set overtuigend. De Wateringse sloeg in de zesde game direct toe op haar eerste breakpunt en trok het eerste bedrijf simpel naar zich toe door haar Colombiaanse tegenstander nogmaals te breaken.
In de eerste game van de tweede set kreeg de nummer 98 van de wereld pas haar eerste twee breakpunten, maar Bertens werkte ze beide weg. Twee games later forceerde de Nederlandse zelf een break en kwam ze op 3-1.
Die voorsprong gaf Bertens niet meer weg en zodoende boekte ze de tweede toernooizege op WTA-niveau uit haar loopbaan.
De Nederlandse moest in haar speech na afloop moeite doen om haar tranen te bedwingen. "Het is ongelooflijk. Ik speelde de hele week goed tennis en daar ben ik heel blij mee. Ik probeerde te genieten vandaag. Dit is een geweldig gevoel."

Dubbelspel

Samen met de Zweedse Johanna Larsson wist Bertens later op zaterdag ook in het dubbelspel de titel te pakken. In de finale versloeg het geroutineerde tweetal het Japans-Tsjechische koppel Shuko Aoyama en Renata Voracova in ruim een uur tijd: 6-3 en 6-4.
Aoyama en Voracova konden alleen in het begin van de tweede set een vuist maken tegen Bertens en Larsson, maar leverden op 5-4 toch de service in en gaven de titel zo weg. (Bron NU.nl)

Bestand is opgeslagen