Max wint eerste Grand Prix in Barcelona!

Max wint eerste Grand Prix in Barcelona!

15/05/2016
Max Verstappen wint Formule 1-race: 'Ongelooflijke ervaring'

Als 18-jarige heeft Max Verstappen zijn naam vetgedrukt in de geschiedenisboeken van de autosport geschreven. De Nederlandse Formule 1-coureur, oud leerling van Topsport Talentschool Trevianum, Sittard, won afgelopen zondag 15 mei 2016, de Grote Prijs van Spanje, waarmee hij het beste resultaat ooit behaalde van een Nederlander in de koningsklasse van de autosport. Ook is hij de jongste coureur ooit die een Formule 1-race won.
De laatste rondjes was het alsof hij op ijs reed in zijn Red Bull. 'Ik moest geen fouten maken en de auto in bedwang houden. Dat lukte. Ik kan het nog niet geloven', zei Max Verstappen na zijn sensationele overwinning in de Grand Prix van Spanje.

De laatste rondjes waren ook fysiek zwaar, zei Verstappen. 'Ik kreeg een beetje kramp, maar raakte ook steeds meer opgewonden omdat ik nog steeds aan de leiding reed. Het was een ongelooflijke ervaring.'

Een kwartier na zijn sensationele zege klonk voor het allereerst het Wilhelmus na een Grote Prijs. Dolgelukkig stond Verstappen op de hoogste tree van het podium, met de handen achter zijn rug en een brede glimlach op zijn gezicht.

Verstappens vader Jos Verstappen was in 1994 de laatste Nederlander die op een Formule 1-podium stond. Hij werd derde bij de Grote Prijs van België. En nu zag hij met eigen ogen hoe zijn zoon stond te stralen op het podium in Barcelona, tussen Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen. De podiumplek maakte van de eerste race van de Nederlander voor topteam Red Bull meteen een daverend succes. (bron Volkskrant en foto AP)
Bestand is opgeslagen