Ranomi GOUD op 50 meter vlinderslag!

Ranomi GOUD op 50 meter vlinderslag!

13/08/2017

Harder wil ze, en harder gaat ze: Ranomi Kromowidjojo wint 50 meter vlinder Zwemster klopt onverslaanbaar geachte Sarah Sjöström Harder wil ze in de laatste drie jaar van haar carrière.

Harder gaat ze, Ranomi Kromowidjojo (oud leerlinge van Topsport Talentschool Groningen, voorheen het Werkman college) de zwemster die donderdag wereldkundig maakte dat zij haar al zeer fraaie loopbaan nog eens met drie hopelijk daverende seizoenen zal verlengen. Ze deed het niet 'voor de leuk', of voor de poen, maar voor het streven naar beter en harder.

Het zoveelste bewijs van die ambitie leverde zij zaterdagavond in een volgepakt Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. Op de 50 meter vlinderslag versloeg Kromowidjojo na twee banen van 25 meter (kortebaan) de onverslaanbaar geachte Zweedse wereldrecordhouder Sarah Sjöström. Het verschil tussen de twee was eenhonderdste van een seconde: 24,54 om 24,55. Een verschil van 2 centimeter. Het betekende de verbetering van het Nederlands record op het pure spurtnummer, waarin Kromo's onderwaterfasen zelfs Sjöström te machtig waren. Ze nam de recordtijd, nu 0,16 seconde boven het wereldrecord (24,38) over van de vorig jaar gestopte routinier Inge Dekker die in het met oud-zwemmers volgestouwde Eindhoven ontbrak. Zij vierde elders haar bruiloft. Kromowidjojo vierde in Eindhoven, een week voor haar 27ste verjaardag, haar definitieve terugkeer aan de wereldtop en de hernieuwde belangstelling van het Nederlandse publiek voor hardzwemmen. (Bron  de Volkskrant)

 

 
Bestand is opgeslagen