Sjinkie Knegt heer en meester bij EK

Sjinkie Knegt heer en meester bij EK

31/01/2018

Sjinkie Knegt (05-07-1989), oud-leerling van Topsport Talentschool OSG Sevenwolden, was heer en meester in bij het EK Shorttrack in Dresden. De Fries werd voor de derde keer Europees kampioen shorttrack, won de individuele Europese titels op de 500, 1.000 en 1.500 meter en was met Nederland ook nog eens de snelste van Europa op de aflossing.

Knegt reed een vlekkeloos individueel toernooi in Dresden en had in de afsluitende aflossingsfinale nog energie genoeg om Nederland met een fenomenale eindsprint naar het goud te leiden. "Ik was wel moe en het ging in die finale ook nog ontzettend hard. Maar ik voelde me ontzettend goed. Ik zat op een gegeven moment achter een Hongaar die volle bak ging en ik dacht: als dit alles is, dan vreet ik je straks wel op."

In de voorlaatste ronde nam Knegt de koppositie over van de Rus Viktor An en finishte vervolgens met een ruime voorsprong. "Ik kreeg een onwijs goeie duw van Daan Breeuwsma en kon nog maar één ding doen: zo hard mogelijk schaatsen. Het is fantastisch om op deze manier ook nog de relay te winnen met z'n vieren." Bron: nos.nl

  • Sjinkie Knegt
Bestand is opgeslagen