Valentin Verga goud op EK

26/10/2017

De Nederlandse hockeyers zijn er deze zomer in geslaagd om voor de tweede keer op rij Europees kampioen te worden. Oranje boog in de finale tegen België een 0-2 achterstand om in een 4-2 zege.

Valentin Verga (*7-10-1989), oud-leerling van Topsport Talentschool OSG Echnaton, Almere vertelt: ‘Na de rust zijn we teruggekomen als een stel gasten die het niet lieten gebeuren dat de Belgen het hier in het nieuwe Wagener weer zouden verpesten’. In de kleedkamer, bij een 0-2 achterstand, werden er even wat woorden gewisseld, die hun uitwerking niet misten. ‘Het ging hard. Verschillende jongens hebben dingen gezegd, die ik allemaal niet kan vertellen. Maar wel dat we op deze manier niet gingen winnen. En dat kwam hard aan bij iedereen. We voelden nog steeds dat er wat te winnen viel. Het was hockeyen met het hart.’ Het kantelmoment kwam volgens Verga bij de strafcorner die hij en Pruyser versierden. ‘Ik voelde dat als die bal erin ging, wij er hard overheen zouden gaan. Die Belgen wisten op een gegeven moment ook dat het niet hun wedstrijd was. Behalve die twee goals hadden ze verder niet veel kansen gehad. Het derde en vierde kwart werd er briljant en aanvallend gehockeyd door ons. Met de ballen van een stier.’ (bron: hockey.nl)