Waanzinnige WK triple voor Jeroen Kampschreur

Waanzinnige WK triple voor Jeroen Kampschreur

31/01/2018

Jeroen Kampschreur (*09-04-1999), heeft de WK paraskiën in het Italiaanse Tarvisio op waanzinnige wijze afgesloten. Op de slalom won de 17-jarige zitskiër zijn derde WK-titel. Eerder dit WK won hij al de supercombinatie en de reuzenslalom. “Dit is een droom die uitkomt”, aldus Kampschreur, die zijn trainingsgenoot Niels de Langen (*30-11-1998), oud-leerling van het Beekdal Lyceum, achter zich met brons zag eindigen.

Voor de slalom had Kampschreur voorafgaand aan de WK de beste papieren. Op dat onderdeel wist hij namelijk al drie keer een World Cup te winnen. De verwachtingen rond de tweevoudig wereldkampioen waren vandaag daardoor nóg hoger gespannen. Maar daar had hij zelf geen last van. Kampschreur: “Ik had er vooraf meer vertrouwen in dan op de andere onderdelen, want ik weet dat ik hierop nog beter ben.”

Tijdens de eerste run was hij echter iets te behouden en klokte de tweede tijd. “Normaal gesproken zou ik daar al heel erg blij mee zijn, maar van twee gouden plakken word je een beetje verwend. Ik wilde hierop ook goud. In de tweede run heb ik daarom heel veel risico genomen en dat pakte gelukkig goed uit.”

De Pool Igor Sikorski werd door de jonge Nederlander voorbij gestreefd en eindigde met zilver. De 18-jarige Niels de Langen pakte verrassend het brons. In de World Cups lukte het hem immers nog niet om het podium te bereiken. De Langen: “Ik had wel gehoopt op een medaille, maar het eerlijk gezegd niet verwacht. Na de eerste run stond ik derde en daar was ik al verbaasd over. De tweede run voelde niet zo goed, dus ik dacht het niet genoeg zou zijn, maar dat was wel zo. Dit is heel gaaf.” Bron: supportmagazine.nl

  • Jeroen Kampschreur
  • Niels de Langen
Bestand is opgeslagen