Zilver voor Lidewij, Xan, Willemijn en Margot in Rio!

Zilver voor Lidewij, Xan, Willemijn en Margot in Rio!

21/08/2016

Vier jaar later lukt het net niet

De verbijstering was van de gezichten af te lezen. In de koele Braziliaanse avond verloren de Nederlandse hockeysters, na tien jaar dominantie in het wereldhockey, hun aureool van onoverwinnelijkheid. In dit NL team deden 4 ex leerlingen van Topsport Talentscholen mee: Lidewij Welken (Sint-Joriscollege, Eindhoven), Xan de Waard (het Leidsche Rijn college, Utrecht), Willemijn Bos (TTS Groningen) en Margot van Geffen (Koning Willem ll College, Tilburg)

Niet Nederland, maar Groot-Brittannië ging er in Rio met het olympisch goud vandoor, na een dramatische serie shoot-outs, op een avond waar maar één team recht had op de titel. Maar dat Nederland op het veld superieur was geweest telde niet meer nadat het in reguliere speeltijd 3-3 was geworden. De realiteit was dat de Nederlandse speelsters in de serie shoot-outs geen enkele keer wisten te scoren. Willemijn Bos, Ellen Hoog, Laurien Leurink en Margot van Geffen kwamen niet langs de Britse keepster Maddie Hinch. Hoe wreed het slot ook was voor de ploeg van bondscoach Alyson Annan, in een buitenwijk van Rio de Janeiro kwam aan een unieke periode definitief een einde.

Het brons was in Rio voor de Duitse vrouwen, die eerder op de dag in hetzelfde stadion met 2-1 wonnen van Nieuw Zeeland. (Bron NRC.nl)

Bestand is opgeslagen